Skip to the content

Overblik over de billigste teleselskaber

 

I Danmark findes over 30 forskellige teleselskaber. Men hvilke er de bedste for dig? Og hvor finder du de bedste priser? Det giver vi dig et nemt og overskueligt overblik over her på siden. Du kan finde vores prissammenligner, som altid holder sig opdateret med de bedste tilbud fra de forskellige teleselskaber i Danmark. Så kan du finde det mobilabonnement, der passer til dig – til den laveste pris. Vores prissammenligner er gratis at bruge, og vælger du at blive kunde hos en af de i vores sammenligner anførte teleselskaber, får vi en lille kommission; det er sådan, vores indtjening fungere. Prøv vores gratis prissammenligner her.

Oversigt over teleselskaber i Danmark

 

Med mange spillere i markedet kan det være en uoverskuelig opgave at danne sig et komplet overblik over alle teleselskaber i Danmark. Der findes i omegnen af 30 forskellige, men tallet skifter ofte, fordi der bliver foretaget opkøb, lukninger og fusioner ret ofte. Det har vi blandt andet set med Plenti og Onfone, som ikke længere eksisterer i dag, fordi de er blevet opkøbt og derefter lagt ind under et andet selskab – sammen med alle kunderne.

 

For at gøre det nemt har vi faktisk foretaget en oversigt over samtlige mobilselskaber i Danmark, som vi kunne finde og trække data på; så har vi både skrevet en lille smule generel information, men vi kommer også med anmeldelser, så du kan se, hvad andre kunder siger om de forskellige. Det er om noget af afgørende betydning, når du skal vælge teleselskab, at de har nogle gode anmeldelser, og at alle kunder, der er der på nuværende tidspunkt, ikke er utilfredse – fordi så er der stor chance for, at du desværre også ender ud med at være utilfreds.

 

Tillige finder du ovenfor en sammenligner, som fremhæver de bedste tilbud fra de forskellige teleselskaber i Danmark. På den måde har vi også gjort det nemt for dig, hvis du ønsker at skifte mobilabonnement, eller du blot ønsker at finde ud af, om du kan spare penge eller få mere for de samme penge et andet sted; det kan vel aldrig skade at undersøge markedet en smule.

 

Teleselskaber med fri data er alle steder

 

Har du et stort dataforbrug, kan du overveje at få fri data inkluderet i dit abonnement. Men heldigvis tilbyder langt de fleste teleselskaber i dag, at du kan få netop dette. Dog skal d huske på, at det ikke er alle, som reelt har et behov for at få fri data inkluderet i deres løsning – mange har simpelthen ikke et tilpas stort dataforbrug til, at det rent faktisk kan svare sig rent økonomisk. For du skal huske på, at det typisk bliver en lidt dyrere løsning, du rykker op i, hvis du vælger at få fri data inkluderet i dit abonnement.

 

Om du skal bruge fri data kommer derfor an på dit forbrug. En gennemsnitsdansker bruger omtrent 5-6 gb. data hver måned. Som udgangspunkt vil jeg udelukkende anbefale dig at kigge efter løsninger med fri data, hvis du bruger din data imponerende meget: Altså streamer musik, TV og serier flere timer om dagen, downloader mange enheder og nærmest aldrig er forbundet med wifi, så du stort set altid trækker på din data. Derudover er det i meget få situationer, at jeg vil anbefale nogle at vende blikket mod et mobilabonnement med fri data.  

 

Få streamingtjenester som Netflix, HBO og Viaplay med i pakken

 

Naturligvis har de forskellige teleselskaber deres typer af lokkemiddel. Altså ting, de smider med i løsningen, for at give dig en bedre oplevelse og sikre sig, at flere kunder vælger netop dem frem for de mange andre. Og her kan du fx vælge at få en række streamingtjenester inkluderet: Det kan være noget som Netflix, Tv2Play, HBO Nordic, Viaplay eller noget helt femte. Overvejer du alligevel at vælge en eller flere af disse streamingtjenester – eller måske betaler du til nogle i forvejen – kan det være en fordel at få det inkluderet i dit abonnement, fordi du derved kan spare penge og også gøre det lidt nemmere for dig at administrere de mange regninger.

 

Også musik kan du få med i din løsning

 

Men det er faktisk ikke kun streamingtjenester på film, TV, serier og sport, du kan få med. Nej, det gælder selvfølgelig også med musik – fx Spotify, Tidal eller andre tjenester, som det enkelte teleselskab selv har startet op (fx YouSee Musik). Vælger du et mobilabonnement med Spotify, eller en af de mange andre musiktjenester, har du også mulighed for at spare penge og lette din administration med de mange løsninger en anelse. Og det er jo sjældent en skidt ting!

 

Find de billigste teleselskaber ved at sammenligne

 

Men ønsker man at finde det helt rigtige abonnement, hvor både pris og service passer perfekt, bør man naturligvis sammenligne de forskellige muligheder. Og netop dette har vi gjort nemt for dig. Øverst her på siden finder du en prissammenligner, som nemt og hurtigt viser dig de bedste tilbud fra de mange forskellige teleselskaber i Danmark. Så kan du hurtigt finde frem til den absolut billigste og bedste løsning for dig - ofte tager det under to minutter, og vores prissammenligner er helt gratis at bruge! Du skal kun betale noget til den enkelte udbyder, hvorefter vi får en kommission fra netop denne udbyder, hvis du vælger at blive kunde efter at have brugt vores prissammenligner.

 

Hvem har den bedste dækning?

 

Et spørgsmål, der kan være individuelt afhængig af, hvor du bor. Men som udgangspunkt findes der fire forskellige netværk i Danmark, som man kan koble sig på. Nogle udbydere har deres eget netværk, mens andre vælger at købe sig adgang til nogle andres. Der er faktisk regler om, at teleselskaber med eget netværk i visse situationer er forpligtet til at stille deres netværk til rådighed for andre, så der sikres en mulighed for andre udbydere – og en sund og effektiv konkurrence i markedet, som ultimativt kommer forbrugere som du og jeg til gavn.

 

TDC har fået rost deres netværk meget. Det er også herpå, du finder en stor del af de andre udbydere. De dækker generelt bredt i hele landet, så du i langt de fleste tilfælde er sikret en både hurtig og stabil forbindelse. At blive smidt af netværket og miste forbindelsen i tide og utide kan være enormt træls for dit generelle brug af din smartphone – så det vil man naturligvis for alt i verden gerne undgå. Vælger du derfor at blive kunde hos en udbyder, der er på TDC-net, kan du med forholdsvis ro i maven glæde dig til en hurtig og stabil forbindelse i mange områder på tværs af hele Danmark.

 

YouSee (tidligere TDC) er de største

 

For et par år tilbage valgte TDC at lægge hele deres b2c-forretning (forretning til privatforbrugere, red.) over i YouSee. Og derfor er YouSee i dag det absolut største teleselskab i Danmark. Hos dem har de over 2 millioner danske mobilabonnementer; det svarer altså til omtrent 1/3 af den samlede danske befolkning, og det svarer tillige til cirka 25% af samtlige danske mobilabonnementer. Se dét er mange! Udover at tilbyde mobiltelefoni er YouSee også store på TV-løsninger og bredbånd.