Skip to the content

Vælg et mobilabonnement uden data

 

Har du ikke det store databehov, kan det være en fordel for dig at spare det væk i dit mobilabonnement. Det er nemt at få det maksimale ud af din smartphone, også selvom du ingen data har. Du kan blot forbinde til wifi, som du har derhjemme, på arbejdet eller som ofte findes i de større, danske byer. I vores feed her finder du et bredt udvalg af forskellige typer af mobilabonnement uden data.

Dine valg

Overlev uden data ved at koble dig på wifi

 

Det er muligt at få temmelig meget ud af din smartphone, selvom du ingen data har inkluderet i dit abonnement – og helt uden at bruge data. Det handler simpelthen om, at du bør bestræbe dig på at blive koblet på et wifi. Det kan være på din arbejdsplads, når du er hjemme eller på den café, du sidder på og drikker kaffe. Når du er forbundet, kan du tjekke Facebook, InstaGram og foretage andre dispositioner på din mobil, som kræver adgang til internettet.

 

Faktisk er det typisk billigere at vælge et mobilabonnement uden data. Derfor kan der være mange penge at spare, hvis blot du er lidt intelligent omkring dit dataforbrug. Modsætningen til et abonnement uden data er naturligvis et mobilabonnement med fri data. Sandheden er blot, at kun et begrænset udsnit af den danske befolkning reelt har et mobilbrug, der gør det nødvendigt for dem at have fri data inkluderet i sin løsning. Og når man ikke har det, kan man risikere at rende og betale for noget, man ikke bruger – og det er, som så meget andet, sjældent snu at betale for mere, end man får. Og det samme bør du heller ikke gøre, hvis du er på jagt efter det billigste mobilabonnement.

 

Et abonnement, som ingen data har i sig, er derfor for dig, der gerne vil spare penge. Dog kan der også være flere målgrupper, hvortil det er relevant: Det kan være til en fastnettelefon. Det kan være til børn (mere om dette længere nede). Og det kan være oplagt til dig, der slet ikke har en smartphone, og kun bruger din mobiltelefon til at snakke i telefon eller kommunikere over SMS med. Det er der stadig nogle, der gør, selvom de fleste trods alt i dag er udstyret med en smartphone.

Find mobilabonnement uden data

Vidste du, at...

Danskerne bruger under 5 gb. data

Som tidligere anført er det meget få danskere, der har brug for fri data. I gennemsnit bruger danskerne under 5 gb. data hver måned. Det følger af en analyse fra Energistyrelsen Et tal, som dog er stigende. 

Derfor kan du gøre klogt i at overveje, hvor meget data du har inkluderet i dit abonnement, og hvor meget du egentlig har brug for. Det er her muligt at spare flere hundrede kroner om året ved at vælge rigtigt. 

Et oplagt valg til dine børn

 

Hvis du har børn, der skal have sit første mobilabonnement, kan det være oplagt at vælge en pakke uden data. På den måde kan du stille og roligt vænne dem til at have en smartphone. Hvordan du konkret ønsker at opdrage dine børn til den moderne teknologi er selvfølgelig helt op til dig. Der er blot en tendens, som peger på, at mange forældre vælger et data-frit abonnement til deres børn. Det giver forældrene kontrol og lægger en begrænsning på, hvor mange muligheder barnet med sin mobiltelefon i hånden. Så kan man kun bruge den på internettet derhjemme eller i andre trygge omgivelser – og det kan give en ro omkring den nye teknologi.

 

Det er ingen hemmelighed, at vores børn får en telefon i hånden tidligere, end de gjorde før. Faktisk viser en undersøgelse, som TV2 har skrevet om, børn i dag får deres mobiltelefon i hånden hele to år tidligere, end de selv gjorde. Og det kan have store konsekvenser, hvis man ikke er opmærksom herpå, mener psykolog Morten Fenger, som udtaler sig til netop TV2 i den artikel. Derved mener jeg, at et mobilabonnement uden data kan være en god måde at vænne dit barn til at have en smartphone til rådighed og derved vokse med opgaven og blive mere ansvarlig og moden på området.

 

I ovenstående prissammenligner finder du en helt masse mobilabonnementer, som alle indeholder ingen eller meget begrænset mængde data. Kig dem igennem og se, om der skulle gemme sig noget for dig, der passer til dig – både med hensyn til pris, hvad der følger med, samt om du generelt kan lide de værdier, som teleselskabet står for. Der begynder og komme fokus på miljø og andre politiske emner blandt flere teleselskaber, og bakker du op om nogle af disse, kan du med fordel lade det påvirke dit valg.

 

Til dig uden smartphone – vælg uden data

 

Selvom mange i dag har smartphones, må vi ikke glemme dem, som endnu ikke har. Det kan være ældre mennesker, der har svært ved at overskue de mange muligheder med en touch-skærm. Men det kan også bare være dem med mere simple telefon-behov, hvorfor de egentlig kun ønsker at ringe og sende SMS’er – helt uden behov for at være online eller på SnapChat, diverse applikationer eller Facebook på deres mobiltelefon.

 

Her er det et oplagt valg at tage et mobilabonnement uden data. For bruger du kun din telefon til opkald og SMS’er, er det slet ikke nødvendigt – du kommer altså til at betale for noget, du slet ikke har brug for, hvis du vælger et abonnement med data inkluderet. Ydermere bør du bemærke, at abonnementer, hvor du ikke har data med, er nogle af de billigste, du kan få: Data er nemlig ofte det, der koster mest at få med i sin pakkeløsning.

 

Også godt til stationære telefoner

 

For år tilbage var det almindeligt med en fastnettelefon i husstanden. Altså en telefon, der stod samme sted, og som udelukkende blev brugt til at modtage og foretage opkald. Selvom de fleste personer i dag har mobiltelefoner på sig, kan der alligevel være fordel i at vælge en mere stationær telefon. På den måde har hele familien ét telefonnummer, som man kan ringe til. Og på disse fastnettelefoner er der intet behov for, at du har data med. Den står jo altid derhjemme, og her har du wifi (eller måske ikke engang behov for at give telefonen internetadgang). Har I en stationær telefon, bør I absolut overveje at udstyre den med et mobilabonnement uden data; det er formentlig den billigste mulighed for jer, som alligevel opfylder jeres behov.

 

Få stadig fordele med dit mobilabonnement

 

Selvom du ingen data har, kan du stadig vælge at få flere tjenester og services inkluderet i din løsning. Det kan fx være adgang til Spotify Premium, har I altid har mulighed for at høre god musik; men det kan også være streamingtjenester som fx Netflix, ViaPlay eller Tv2 Play. Der er en række muligheder for at få en lang række fordele inkluderet i jeres mobilabonnement.

 

Men hvad skal vi med disse services, hvis vi ikke har adgang til data? Husk på, at hvis du er på en smartphone, kan du stadig tilkoble dig en wifi-internetforbindelse. Og har du ikke en smartphone, behøver du jo ikke partout bruge disse tjenester på denne. Du kan også høre musik eller se TV, film og serier på jeres fjernsyn, computer eller nogle af de andre smartphones eller tablet, som I måske har i jeres husstand.

 

Hvem kan bruge et mobilabonnement uden data?

 

Der er mange, der kan have gavn af et mobilabonnement uden data. Og det gælder ikke kun børn. For at blive klog på, om du kan bruge et mobilabonnent uden data, er du først nødt til at være klar over, hvor ofte du bruger data. Du bruger alene data, når du foretager visse aktiviteter – fx Facebook, Snapchat eller Instagram – uden at være koblet på et wifi. Det følger derved også, at du ikke bruger data, når du snakker i telefon eller sender almindelige SMS’er. Hvis du således alene bruger din telefon til at foretage opkald, når du ikke er på wifi, har du derved ikke noget behov for data.

 

Har du en telefon, du alene bruger derhjemme eller på arbejdet, behøver du formentlig heller ikke at tilkøbe data. Der skyldes, at din telefon derved ofte er i brug de steder, hvor du har forbindelse til wifi; og så er der intet behov for data også.

 

Mange penge at spare… for rigtig mange mennesker!

 

Ved at tænke sig en anelse om i sin brug af sin mobiltelefon, er det således muligt at skære kraftigt i ens behov for data. Og gør man det, er der mange penge at spare. Faktisk er data ofte noget af det dyreste, når du skal ud og vælge mobiltelefoni. Kan du blot undlade at bruge data, når du er uden for wifi-zone, kan du spare tusinde kroner på dit mobilabonnement hvert eneste år. Det kræver derved blot, at du tænker dig en anelse om – og venter med at tjekke Facebook, Snapchat og andre data-brugende apps, til du kommer hjem eller på arbejdet igen, hvor du har mulighed for at koble dig op på wifi.