Skip to the content

Hvad er min IP adresse? 

 

Du kan i nogle situationer komme ud for, at det er rart at kende sin IP-adresse. Det kan være i forbindelse med din udbyder, der har brug for hjælp til at løse tekniske udfordringer. Arbejder du med mere tekniske løsninger, kan du på daglig basis komme ud for at opleve, at du er nødt til at kende din IP. Fx til at give dig adgang til unikke systemer, som kun folk med din IP kan få adgang til. At finde sin IP-adresse er en nem og enkel opgave. Din IP står lige her: 

Din IP: 141.101.77.233

Men... hvad er en IP-adresse egentlig?

 

Når en computer et på et netværk, får den en IP. Og det sker som det klare udgangspunkt helt automatisk. Som du kan se ovenstående, består en IP-adresse typisk af fire sæt tal sat sammen med punktum imellem. 

 

IP er en forkortelse for Internet Protokol.

 

Er det sikkert med en IP-adresse?

 

Som tidligere nævnt er en IP-adresse noget, som du får tildelt automatisk, når du kobler dig på et internet. Men som udgangspunkt er det sikkert, og du skal huske på, at millioner af computere verden over fungerer sikkert på samme måde. Dog er der ting, som nogle mene udgør ”faresignaler” ved en IP: Og det er ikke fordi, det er en sikkerhedsmæssig trussel, men det handler om beskyttelse af dit privatliv.

Med sporing gennem cookies, IP mv. er det muligt at finde frem til den by, du bor i, og andre informationer om din internetadfærd. Dette kan bruges til at annoncere mod; altså så man opretter annoncer mod målgrupper, som har udvist en konkret adfærd. Og her finder du altså en af slagsiderne ved disse IP-adresser.