Skip to the content

Tjek din internethastighed her - prøv gratis hastighedstest!

 

 

Prøv din forbindelse af med en hastighedstest!

 

Hvor hurtigt internet har I egentlig hjemme hos jer? Nu behøver I ikke længere gætte: Svaret får I nemlig ved at prøve vores hastighedstest her. Den fortæller jer på få minutter, hvordan jeres download- og upload-hastighed ser ud; altså de to parametre, man typisk måler hastigheden på internetforbindelser. Denne hastighedstest er gratis at bruge, og vi behandler dine data anonymt. Det gør det både nemt, hurtigt og sikkert for dig at bruge vores hastighedstest.

 

Måske har du mulighed for at få billigere og bedre bredbånd? I så fald kan du danne dit grundlag ved at køre ovenstående test. At betale for mange penge for sit bredbånd er ærgerligt, og hvis du ikke holder dig opdateret på både tilbud og din forbindelse, kan du ikke være sikker på, at du har den mest optimale løsning: Altså hvor I får den hurtigste forbindelse og den laveste pris – det perfekt match! Testen virker, uanset om du har dit internet hos Waoo, Telenor, Fullrate, Telia, Stofa, Eniig, Fibia eller nogle af de mange andre leverandører, der findes ude på markedet. 

 

Hvad er en hurtig/langsom forbindelse?

 

Dette er selvfølgelig et subjektivt spørgsmål. Det, der er hurtigt for naboen, er måske langsomt for jer. Alt i alt handler det om, hvordan (og hvor meget) I bruger jeres internet. Enkelte aktiviteter trækker markant tungere på jeres forbindelse end andre. At tjekke Facebook er en let aktivitet, mens at downloade og streame film er markant mere krævende.

 

Bruger I jeres internet moderat – og er I ovenikøbet flere aktive brugere på af gangen - vil jeg anbefale jer, at I søger efter en ny forbindelse, hvis jeres download er under 30 Mbit. Ellers kan I opleve markant udsving og dårlige muligheder for at bruge jeres internet problemfrit, når der er flere af jer på.

 

Oplever I ikke rigtig problemer med jeres internet, kan der stadig være fordele ved at skifte. Det kan være, I har mulighed for at opretholde samme forbindelse og så spare lidt penge; det er jo slet ikke en dum idé at skifte i det tilfælde! Holder du dig ikke opdateret på, hvilke tilbud der findes, så bliver det svært for dig at sikre, at du altid har den løsning, der er billigst for jer. Kan man få det samme et andet sted, men til en lavere pris, er det jo pludselig en nem beslutning at skifte. I dag er det typisk nemt at skifte sin leverandør, og det kan i mange tilfælde gøres ved enkelte klik på en hjemmeside, hvorfor leverandøren vil foretage de nødvendige ændringer; typisk vil I slet ikke bemærke, at I er gået i gang med et skift. Det eneste, I oplever, er en reduktion i det beløb, der står på regningen – og det er jo udelukkende positivt!

 

Fordele ved at bruge Onlinos hastighedstest

 

Udover at være hurtig, nem at bruge og enkel at forstå er der flere fordele. Du er hos os sikret anonymitet, og det eneste, vi gør, er, at vi anonymt tester hastighedsforbindelsen hjemme hos jer. Og vi gør ikke mere! Andre hastighedstests, som du finder på markedet, samler oplysninger om dig ind, som de senere bruger til markedsførende eller sælgende tiltag: Fx at ringe dig op eller sende dig reklamemails i din indbakke. Det gør vi slet ikke. Vores vigtigste opgave er, at du kan finde dit svar så hurtigt og godt som muligt – og endda helt uden besvær også!

 

Vi garanteret en 100% gratis hastighedstest

 

Eftersom vi ikke stjæler unødige data fra dig – og vi i øvrigt slet ikke kræver nogle penge – er vores hastighedstest derfor helt gratis for dig at bruge. På den måde kan du bruge den så tit, du har brug for; og det helt uden at være bekymret for regninger eller frygtelige opkald fra presserende sælgere, der hænger fast i din telefon og kimer dig ned.

 

Virker testen også på mobile enheder?

 

Ja. Vores test er fuldstændig ligeglad med, hvilken enhed du kommer fra. Det eneste, vi forholder os til, er, hvor god internetforbindelsen er. Ydermere er vores design udarbejdet responsivt, så den er enkel og intuitiv at bruge på såvel smartphones som tablets. Dog anbefaler vi, at du husker at tjekke, at du nu også er koblet på internetforbindelsen og ikke bare bruger data, når du gør brug af vores hastighedstest på dine mobile enheder. Det er der ofte nogle, der glemmer, og så tester man hastigheden på sit mobilnetværk frem for sit bredbånd – og det er jo ikke meningen!

 

Sådan får du øget hastighed på dit bredbånd

 

Viser din gennemførste hastighedstest ikke så gode resultater, som du havde håbet på? Og er jeres internet sommetider begyndt at drille, når I skal foretage krævende ting som at streame eller downloade. Måske falder hastigheden markant, når I er flere, der aktivt bruger jeres internet på samme tid?

 

Disse ting kan være et tegn på, at I måske bør overveje at skifte leverandør. Men hvordan får man så en forbindelse, der er hurtigere, uden at skulle betale spidsen af en jetjæger? Heldigvis er der mange tips og tricks at hente!

 

For det første bør I sammenligne de forskellige bredbåndstyper. Kun på den måde kan I finde det mest relevante tilbud og overskue de mange muligheder, der hersker i markedet. Vi har på vores hjemmeside – hvis du klikker på ”Bredbånd” i vores menu – netop sådan en prissammenligner, som vi har udviklet til dig for netop at hjælpe dig med at spare penge på dit internet og evt. få bedre forbindelse ligeså. Den er, akkurat som vores hastighedstest her, helt gratis at bruge, og vi har designet til at være både enkel og nem at bruge.

 

Hvad betyder jitter?

 

Mens du prøver vores hastighedstest, vil du støde på det begreb, der hedder jitter. Og det betyder, lidt generelt sagt, støj. Altså er det en vurdering af, hvor meget støj I har på linjen hos jer. Derfor er det som udgangspunkt et positivt signal, jo mindre jitter I har – jo mindre, jo bedre. Har I spørgsmål om jeres jitter, kan vi anbefale jer at tage kontakt til jeres nuværende udbyder. Ydermere skal I være hjertens velkommen til at henvende jer til os med spørgsmål gennem vores kontaktside her på hjemmesiden; du finder vores kontaktoplysninger i footeren eller under punktet ”Kontakt”.

 

Hastighedstest fra Telestyrelsen - hvor blev den af? 

 

Mange danskere har været vant til at teste deres internethastighed gennem en hastighedstest fra Telestyrelsen. Og de undrer sig over, at de ikke kan finde den længere. Men det er der faktisk en god grund til. Tilbage i 2011 blev IT- og Telestyrelsen nedlagt: De eksisterer simpelthen ikke længere. De mange funktioner, der lå i Telestyrelsen, er efterfølgende rykket over i andre ministerier som Finansministeriet, Forsvarsministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet samt Økonomi- og Indenrigsministeriet. Vi vil dog vove den påstand, at vores hastighedstest er mindst lige så god, som den Telestyrelsen i sin tid kunne tilbyde; og vi håber, at du synes det samme og kan få god gavn af vores test til at tjekke din internethastighed.